11.11.2009 12:59

Inovační vouchery zvítězily v soutěži Dobrá rada nad zlato 2009

Projekt „inovační vouchery“ získal první místo v  soutěži Národního vzdělávacího fondu DOBRÁ RADA NAD ZLATO 2009.

Letošní pátý ročník soutěže o nejlepší český projekt v oblasti rozvoje lidských zdrojů byl tematicky vymezen mottem „Partnerství jako cesta ke změně“. Projekt Jihomoravského inovačního centra a statutárního města Brna obstál v konkurenci 36 projektů.

„Jsme velice rádi, že inovační vouchery získaly toto ocenění. Je to pro nás dalším signálem, že podpora spolupráce komerční a akademické sféry je přínosná pro rozvoj lidských zdrojů a znalostní ekonomiky v Jihomoravském kraji,“ uvedl Jiří Hudeček, ředitel Jihomoravského inovačního centra, organizátora projektu. Roman Onderka, primátor statutárního města Brna, navíc přislíbil, že město vyčlení ze svého rozpočtu finanční prostředky na další výzvu projektu i v příštím roce.

Slavnostní předání cen zástupcům projektových týmů a příslušných krajských rad pro rozvoj lidských zdrojů proběhne 25. listopadu 2009 v Praze. Kompletní výsledky a další zúčastněné projekty si můžete prohlédnout na https://www.topregion.cz/soutez.

Inovační vouchery jsou unikátním projektem podpory transferu technologií, který pomáhá odbourávat bariéry mezi firmami a univerzitami.  Formou malých dotací podporují spolupráci firem s univerzitami na vývoji a řešení jejich problémů v oblasti inovací. Dávají tak šanci i projektům, které by bez přispění této dotace nevznikly. Jako první projekt svého druhu v České republice představilo inovační vouchery Jihomoravské inovační centrum, které zajišťuje také organizační část. Náklady projektu hradí ze svého rozpočtu statutární město Brno. V letošním roce inovační voucher v maximální hodnotě 150 tis. korun získalo 37 firem, celkem si rozdělily částka 5,7 mil. korun. Díky tomuto projektu navázalo kontakt s brněnskými univerzitami bezmála 200 malých a středních podnikatelů z celé České republiky, kteří o inovační vouchery žádali. Více informací o projektu lze nalézt na www.inovacnivouchery.cz.

—————

Zpět


Kontakt



Mgr. Petr Chládek (JIC)
chladek@jic.cz
tel: +420 602 258 830


Ing. Radim Kocourek (JIC)
kocourek@jic.cz
tel: +420 603 546 634